Herkomst bestemming

Op basis van een zelf te bepalen zone-indeling worden herkomst-bestemmingspatronen van autoverkeer in beeld gebracht. Naast gebruikelijke indelingen als gemeenten en postcodegebieden biedt ook een willekeurige grid over een gebied veel inzicht. De minimale grote van zo’n gebied is 500 meter. Naast de van-naar bewegingen kan ook worden bepaald welke verkeer via een zone rijdt.

Inzicht in herkomst en bestemmingen biedt mogelijkheden om andere vervoerswijzen te stimuleren, denk daarbij ook aan MaaS, of de dienstregeling van het openbaar vervoer aan te passen. Ook kan de aantrekkelijkheid van een locatie, zoals een reclamemast, worden bepaald. Voor een verkeersmodel biedt het interessant ijkingsmogelijkheden.

Omdat de data alleen betrekking heeft op autoverkeer kan deze worden gecombineerd met gebruiksgegevens van openbaar vervoer. Er is dan geen overlap. De informatie is volledig schaalbaar, van enkele zones tot gehele regio’s en provincies. Naast dat de informatie kan worden bekeken in een online-viewer zijn de data ook exporteerbaar voor hergebruik.

Make een afspraak voor een videocall

Toestemming

privacy policy Movimaps